tiistai 26. maaliskuuta 2019

Pakokauhu

Eilinen päivä oli yhtä helvettiä. Tai oikeastaan ilta. Päiväkerhon jälkeen kävimme motonetissä, kirppiksellä ja kaupassa. Kotiin päästyämme paha olo valtasi mieleni. Päiväkerhossa käynti alkoi ahdistaa mieltäni valtavasti ja puristava tunne rinnassa sai minut epäilemään jo sydänkohtausta. En oikein tiedä mikä siinä tuntui niin pahalta, uudet ihmiset vai mikä. Ahdistus kasvoi lähes pakokauhuksi. 


Sain kuitenkin rauhoitettua itseni. Harjavallassa, hullujen huoneella, minulle opetettiin yksi harjoitus, jolla saa ahdistavat ajatukset katkeamaan. Pitää katsoa ympärilleen ja valita viisi kohdetta, joita alkaa toistamaan mielessään tai ääneen. Valitsin kohteiksi television, lautasen, mukin, pöydän ja kaukosäätimen. Niitä toistin mielessäni ja pakokauhu hälveni pikkuhiljaa. Yöllä se kuitenkin palasi.


Aamulla en olisi millään halunnut lähteä päiväkerhoon. Ajatuskin siitä sai fyysisen huonon olon aikaiseksi mutta revein itseni ylös sängystä ja saavuin paikalle. Täällä istun edelleen ja kirjoitan tätä postausta.

Olen ollut suht hiljainen päivän ajan. Ei ole oikein jaksanut puhua kun on ahdistanut. Jonkun verran sain sanottua kun oli vuorovaikutusryhmä ja kokemusterapeuttiryhmä.  Iltapäivällä olo alkoi helpottaa ja juttu luisti parin henkilön kanssa 😊

Tänään on tarkoitus mennä saunaan, ottaa muutama olut ja ruokkia käärmeet 🐍🐍

Toivotaan parempaa päivää huomiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Never be ashamed of a scar

Hellurei ja hellät tunteet! Parin viikon hiljaisuus on tullut päätökseensä 😉 Viimeksi kirjoittelin kun olin vielä päiväkerhossa ja olisin ...