tiistai 12. maaliskuuta 2019

Ei savua ilman tulta

Paha flunssa iski viikonlopun aikana. Muutenkin ollut paska fiilis ja voimaton olo niin tämä ei ainakaan helpota. Tänään pääsin sängystä ylös vasta puoli viiden aikaan. Saamattomuus vituttaa yli kaiken ja lisää ärtyneisyyttäni. Energiajuoman voimalla on menty päiväkausia. Tää blogikin vittuilee jotain. Huomaa varmaan kielenkäytöstä ärtyneisyyteni.


Viikonloppuna tein jotain mitä en ole ennen tarkoituksella tehnyt. Mietin pitkään kirjoitanko siitä tänne mutta noh, eipä mulla ole mitään salattavaa.

Väärinkäytin lääkkeitäni ensimmäistä kertaa. Halusin saada pahan olon edes hetkeksi pois. Toisin sanoen pään sekaisin. Vedin tyhjään mahaan kaksi temestaa, panacodin ja kolme kaljaa. Helvetin hyvä idea. Vähän ajan päästä olo oli kuin olisi kiskaissut kossupullon ykkösellä huiviin. Maailma pyöri kivasti ja taisin hetkeksi sammua. Havahduin huonoon oloon ja kohta halailin ja puhuin norjaa vessanpöntön kanssa. No tulipa nollattua kunnolla ja kertaheitolla.


Kävin eilem verikokeilla ja lääkäri soitti tänään. Litium-arvo laskenut hieman mutta ei niin paljon, että lääkitystä tulisi nostaa. Viimeksi se oli liian korkea. Kilpirauhasarvot olivat normaalit, joista olin jopa hieman pettynyt. Olin aivan varma, että niissä olisi häikkää. Minulle on siis puhjennut kilpirauhasen vajaatoiminta, jonka uskon johtuvan Lito-lääkityksestä. Kaikki oireeni viittasivat siihen, että kilppari-lääkitys ei ole riittävä.

Olen kuullut ääniä ja nähnyt halluja. Edellisviikonloppuna makasin sängyssä ja aloin nähdä edessäni savua. Aivan kuin olisi tupakkaa polttanut. Hetken päästä savu alkoi tornadon lailla pyörimään. Hallua kesti ehkä noin minuutin ajan mutta se minuutti oli hyvin ahdistava.

Lääkärini oli konsultoinut ylilääkäriä, joka oli sitä mieltä, että kuulo- ja näköharhojen vuoksi aripiprazol-lääkitystä on nostettava. Tällä hetkellä menee 5mg, loppuviikon ajaksi nostan  kymmeneen milligrammaan ja ensi viikolla viiteentoista. Toivottavasti ei tule pahoja sivuvaikutuksia niinkuin aikaisemmista lääkkeistä. Katsotaan mitä tapahtuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Never be ashamed of a scar

Hellurei ja hellät tunteet! Parin viikon hiljaisuus on tullut päätökseensä 😉 Viimeksi kirjoittelin kun olin vielä päiväkerhossa ja olisin ...