keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Insomnia

"Unettomuus (lat. insomnia) on yleisnimitys monille uneen liittyville häiriöille kuten nukahtamisvaikeudelle, levottomalle unelle, liian varhaiselle heräämiselle sekä erilaisillevuorokausirytmin häiriöille. Arviolta 4–10 prosenttia Suomen aikuisväestöstä kärsii pitkäaikaisesta unettomuudesta, joka alkaa usein jo murrosiässä.
Unettomuus aiheuttaa alivireyttä, ärtymystä, keskittymisvaikeuksia, muistin pätkimistä, tinnitusta ja oppimisvaikeuksia."

En saa unta 😴 Olen tullut sänkyyn jo ennen klo 23 ja nyt kello on 01.03. Univaikeudet ovat piinanneet minua yli kymmenen vuotta. Joko en saa unta yökausiin, heräilen vähän väliä, näen kamalia painajaisia tai aamuyön jälkeen en saa nukahdettua uudelleen. Kaikki alkoi muistaakseni siitä kun 19-vuotiaana sain ensimmäisen burn outin.


Herään aamulla väsyneenä ja suoraan sanottuna vittuuntuneena. Alkava päivä on jo piloilla huonosti nukutun yön jälkeen. Päivällä olen kuitenkin äärimmäisen väsynyt ja mieleni tekisi ottaa päikkärit. En kuitenkaan päädy syvään uneen vaan horroksen kaltaiseen tilaan jossa tiedostan olevani sekä hereillä että unessa. Saatan ärsyyntyä omaan kuorsaukseeni 😤


Mitä minä sitten mietin? Kaikkea maan ja taivaan väliltä; maailman kaikkeuden syntyä, mihin tyhjyys loppuu, ala-asteen aikaista esitelmän juontoa jossa tein virheen, yläastelaista poikaystävääni, joka sanoi ettei minusta koskaan tule mitään jne. Tällaiset sekalaiset ajatukset vaikuttavat valtavasti mahdollisiin uniini, painajaisiin. Yhdessä kohtaa näin toistuvasti unta siitä, että perheeni teurastettiin ampumalla takaraivoon ja minun piti valita missä järjestyksessä heidät tapetaan.

Nykyään tietysti omat mielenterveysongelmani ja lääkitykseni vaikuttavat valtavasti uneen. Useiden lääkekokeilujen seurauksena on ollut levottomuutta, jumalatonta yöhikoilua, muistin heikkenemistä ja järkyttäviä painajaisia. Pelkään, että aripiprazolin nosto on tällä hetkellä aiheuttanut osan painajaisistani. Toivon, että ne menevät pian ohitse.

Kaikille muille toivotaan hyvää yötä, itse lampsin röökille 😬
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Never be ashamed of a scar

Hellurei ja hellät tunteet! Parin viikon hiljaisuus on tullut päätökseensä 😉 Viimeksi kirjoittelin kun olin vielä päiväkerhossa ja olisin ...